DN tillåter falsk marknadsföring av vaccin…

Posted on oktober 18, 2011

0


Torbjörn Sassersson, redaktör på den oberoende nättidningen NewsVoice, publicerade tidigare en artikel av Tobias Karlsson med kritik mot GlaxoSmithKline och deras falska marknadsföring av vaccinet mot livmoderhalscancer.

Här följer ett utdrag:

Det här går att läsa i DN den 22 september: ”Näst efter bröstcancer är livmoderhalscancer den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor som har cancer.”

Det verkar som om GSK har blandat ihop olika cancerformer och antal dödsfall i olika cancerformer. Enligt Cancerfondens statistik borde det stå: Näst efter lungcancer är bröstcancer den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor som har cancer.

Vid en granskning av Cancerfondens statistik år 2009 hamnar livmoderhalscancer långt ner på listan över vanligaste dödsorsaken bland kvinnor som har cancer. Livmoderhalscancer har tom minskat enligt Cancerfondens statistik.

Tobias skriver också: Det är med bestörtning jag konstaterar att DN tillåter GSK att publicera felaktig statistik om den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor som har cancer. Det känns som ett billigt försök att med skrämselpropaganda kratta manegen för 100 000-tals tonårsflickor som dessutom enligt flera studier blir lurade att ta ett farligt och verkningslöst vaccin.

Läs hela artikeln här

Vill även passa på att tipsa er om en annan artikel när jag har er uppmärksamhet – denna skriven av Allan Lindberg tonårsförälder i Västerås. Härligt med föräldrar som tänker själva! 🙂