Mikrad mat och dess påverkan på vår hälsa – ingen nyhet

Posted on maj 2, 2011

0


Det var så många år sedan jag slutade använda mikrovågsugn så i min värld finns den inte längre. För mig var det bland det första och enklaste jag lärde mig vad det gäller att leva hälsosamt och ta hand om kroppen och något som blivit så självklart att jag trott att ingen annan heller använder denna skumma uppfinning.

Mikrovågsugnen förstör näringen i vår mat och dess vitalitet. Den påverkar molekylerna i maten, förändra enzymer, proteiner och äggviteämnen samt förstör joner. Vi får inte de hälsoeffekter som vi annars kan få via kosten och dessutom har den fler skadliga effekter som ingen berättar om. Den forskning som lyfts fram i detta sammanhang är genomförd av eller bekostad av mikrovågsugnarnas tillverkare, vilka sannolikt inte finner fel på sin egen produkt eller vinklar rapporten såsom de önskar. Den negativa forskning som har uppmärksammats oerhört mycket har väldigt snabbt tystats ner och TÄNK vad många livsmedelsproducenter som tjänar storkovan på vår stress och ovilja att lägga tid på mat och matlagning. Men visste du tex att Sovjetunionen som hade sådan gedigen forskning, förbjöd användning av mikrovågsugnar från år 1976 och många år framåt… ? (från Zarahs sida)

Det är ju så enkelt att tina maten i varmt vatten, värma den i ugnen eller i stekpannan… Efter en diskussion i helgen har jag nu förstått att det finns de som fortfarande värmer maten/vällingen i mikron, varje dag! Därför måste jag nu skriva lite om det – skicka gärna vidare till alla du känner som fortfarande har mikro hemma! 😀

Pratade tidigare med en bekant som varit med när man gjort blodanalys på ett antal personer, före och efter att de druckit vatten som värmts i mikrovågsugn. Personerna hade en normal blodbild före, men efteråt sa han som gjorde analysen att det såg ut som hos personer med leukemi… Hade han inte vetat att de var friska innan hade han inte trott att de var det. Blodbilden gick tillbaka till det normala efter en stund, men man kan ju tänka sig hur det påverkar kroppen om man utsätts för den här typen av uppvärmd mat dagligen, och från tidig ålder…

Så vad händer när vi värmer mat i mikron?

Vid uppvärmning frigörs gaser som är lösta i vattnet, vilket innebär att det är vattnet som är det centrala vid uppvärmning. När gasen frigörs så uppstår det små bubblor, som du ser när något börjar att koka. I ett mikrovärmt vatten kan inte gaserna försvinna eftersom vattnet är stilla, vilket gör att det stannar kvar.

Tekniskt producerade mikrovågor baseras på växelströmsprincipen. Atomer, molekyler och celler som träffas av denna hårda elektromagnetiska strålning, tvingas att växla polaritet mellan 1 – 100 miljoner gånger i sekunden. Det finna inga atomer, molekyler eller celler inom något organiskt system som förmår att stå emot en sådan våldsam, destruktiv kraft under någon längre tidsperiod, inte ens inom den låga energiområdet av milliwatt.

Av alla naturliga substanser – vilka är polära – så reagerar syret i vattenmolekyler känsligast. Det är så här mikrovågsupphettning genereras – friktion från detta våld i vattenmolekylerna. Molekylstrukturer slits sönder, molekyler deformeras kraftfullt (kallas strukturell isomerism) och blir alltså försämrade till beskaffenheten.”

Nyligen gjord forskning visar att mat som tillagas i mikrovågsugn utsätts för allvarliga molekylära skador. När maten förtärs orsakar den onormala förändringar i människans blod- och immunsystem. Det är inte särskilt förvånande att allmänheten har undanhållits detaljer angående dessa betydande hälsorisker.

De här bilderna talar för sig själva. Ett enkelt experiment man kan utföra själv om man tvivlar på mikrad födas påverkan på levande varelser.

Bilderna kommer härifrån

Sveriges konsumenter i samverkan har samlat information här.

En del av informationen har jag hämtat från Zarahs sida Läs gärna hela hennes inlägg, samt andra inom samma ämne här och här.

Posted in: Hälsofara, Kost, Näring