Vad händer när p-piller dränerar våra kroppar på näring

Posted on april 20, 2011

0


Utdrag ur en intervju med flera läkare angående uttömmandet av näringsämnen som beror på P-piller

I slutet på 70-talet började flera studier visa att P-piller tömde förråden av många av B-vitaminerna, vitamin C, magnesium, selen, zink samt aminosyran tyrosin. Men jag tror inte att det är så många unga tjejer som tänker på det idag, vad de utsätter sina stackars kroppar för.

Folsyra

Låt oss börja med att undersöka hälsoproblemen associerade med förlusten av folsyra hos kvinnor som tog P-piller. (Andra mediciner kan också göra så att kroppen blir tömd på folsyra)

Hälsoproblem som associeras med brist på folsyra är anemi, födelsedefekter, och cellförändringar i livmoderhalsen. Många kvinnor med cellförändringar i livmoderhalsen kan tvingas ta bort livmodern. Tyvärr förlorar hundratusentals kvinnor sin livmoder beroende på folsyrebrist. Har man ingen folsyra i kroppen ökar risken för depression och risken för bröst- och ändtarms-cancer.

B-vitaminer

Tre B-vitaminer; folsyra, vitamin B6, vitamin B12 är nödvändiga för att omvandla en giftig aminosyra som heter homocysteine. Ökad nivå av denna aminosyra betyder en allvarlig risk för att det byggs upp plack i blodkärlen som till slut orsakar hjärtinfarkter. Alla dessa tre B-vitaminer minskar i kroppen när man äter P-piller. Kvinnor som äter P-piller i många år ökar risken att få hjärtsjukdomar.

Vitamin B-6 är också nödvändig för omvandlandet av tryptofan till serotonin, båda viktiga för hjärnan. Således kan bristen på B6 hos kvinnor som tar P-piller betyda att produktionen av serotonin blockeras och detta ökar risken för kvinnan att bli deprimerad. En studie visar att en tredjedel av kvinnorna som tar P-piller mellan 2-5 år är deprimerade. I hjärnan omvandlas serotonin till melatonin som är hormonet som ger en god sömn. Kvinnorna får då dessutom problem med sömnen.

C-vitamin

Studier visar också att C-vitaminhalten sjunker märkbart vid användandet av P-piller. Resultatet visade att dessa kvinnor hade en minskad nivå av vitamin C med mellan 30 och 42%. Några problem som har med för lite C-vitamin att göra är ett försvagat immunsystem, dålig sårläkning samt att man lätt får blåmärken.

Zink

Studier visar att även zinknivån påverkas negativt. Kroppen behöver zink för att få ett starkt immunsystem.

Magnesium

P-piller gör också att man förlorar magnesium. Magnesiumbrist associeras till större risk för osteoporos, muskelkramper, svaghet, sömnbrist, orolighet och depression, hjärt och kärlproblem, blodproppsbildning, ökat blodtryck, oregelbunden hjärtrytm och ökad risk för hjärtattacker.

Läs mer om ett hormonfritt alternativ till p-piller här