Insulinresistens

Posted on april 15, 2011

0


Eftersom insulinresistens fanns med som ett av kriterierna för metabola syndromet som jag skrev om tidigare tänkte jag förklara lite mer vad det innebär. Kan inte låta bli att ta med det här som jag hittade på internetmedicin.se:

”Den explosiva ökningen av diabetes typ 2 och de allvarliga kardiovaskulära senkomplikkationer sjukdomen medför kommer sannolikt att vara den största ekonomiska utmaningen inom hälso- och sjukvården för västvärldens regeringar under överskådlig tid. Av denna anledning är det synnerligen väsentligt att snarast agera kraftfullt – inte minst förebyggande – för att förhindra att dessa sjukdomar breder ut sig ytterligare”.

Det är flera saker som blir rätt komiska här. Den första är, efter att ha lyssnat på John Virapen som arbetat 35 år inom läkemedelsbranchen, bla som chef på Eli Lilly. Han avslöjade nämligen att två forskare för en tid sedan upptäckte enzymer som skulle kunna bota diabetes – men den forskningen köpte Eli Lilly upp och stoppade i byrålådan, så att vi fortsätter få diabetes och bli beroende av deras sk ”humaninsulin”. Är ni intresserade av att läsa mer om LMI’s fulspel så läs Virapens bok ”Piller och Profiter”. Är det inte märkligt att, trots att de satsar 1 miljon/dag* på forskning, inte kommer fram till några botemedel till alla dessa (inkomstbringande) sjukdomar?

Det andra komiska i deras uttalande ovan gäller den stora satsningen på förebyggande åtgärder – är det genom att ge helt galna kostrekommendationer,  fler vaccinationer, fler kemikalier och tillsatser och begränsa/försvåra vårt intag av nyttiga vitaminer och mineraler och rena råvaror som de planerat att göra detta??

Lycka till säger jag bara – tror ni att diabetes kommer minska eller öka sålänge det är Coca-Cola, General Foods, Heinz, Kraft mfl multijättar inom skräpmatsindustrin som tar fram förberedelser inför EU:s kostrekommendationer? Vi kan inte lita på att varken EU,Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, våra politiker eller myndigheter ser till vårat bästa som individer – utan det är hela tiden pengarna som styr. Därför säger jag det igen – läs på, skaffa dig kunskap o fatta dina egna beslut,oavsett om det handlar om vaccinationer, kostråd eller annat som påstås vara för ditt bästa.

Ooops nu har jag gjort det igen 🙂 Det här inlägget skulle handla om insulinresistens och slutade såhär… Jag gör ett nytt försök.

* Virapens siffra