Raw Food pizzabotten/bröd

Posted on april 10, 2011

0


Det här blir som en pizzabotten/bröd som du kan fylla med cashewost och rivna grönsaker – Jättegott!

1 plåt

Ingridienser:

1,2 dl solroskärnor (blötlagda och sköljda i minst 4h helst 8h)

1 dl hela linfrön

1 stor morot

1/2 gul lök

2 msk kokosolja (smält över vattenånga)

1 msk vatten (ca)

1 msk basilika

2 krm örtsalt/himalayasalt

1 krm vitpeppar

Gör såhär:

Blötlägg solroskärnorna över natten och skölj på morgonen. Mixa linfrön i kaffekvarn eller mixer. Lägg i de övriga ingridienserna och kör till en formbar deg. (Lättare om du delat moroten o löken i mindre bitar). Bred ut på bakplåtspapper ca 1 cm tjock. Låt stå i torkugn eller vanlig ugn på ca 40 grader i 3-4 timmar/sida, eller 6-8 timmar på samma sida. Lämna ugnsluckan lite öppen så torkar den fortare.

Annonser
Posted in: Kost, Raw Food, Recept